Kolem šicích strojů pro děti je spousta otázek. My Vám na většinu odpovídáme v článcích na našem mateřském e-shopu Ráj šití, pojďte se s námi nyní podívat na samotný šicí stroj Lucznik Mini a výhody šicích strojů pro děti. 

V tomto článku se zaměříme především na situaci, kdy se maminka nebo babička od dítěte věnuje šití a dítě tato činnost automaticky zajímá také.

Rodiče v tomto ohledu dítěti často pořizují šicí stroj v hračkářství, ale v něm dítě často najde zklamání.

Šicí stroje z hračkářství šití jen napodobují, dítě se tak vlastně nic nenaučí a je to jen další hračka, která něco imituje. Samozřejmě pokud jde o dítě ve věku 3 let, je to asi ideální řešení a další hračka, která vedle dětské žehličky, vysavače a plačící panenky svůj účel v tomhle věku dítěte splní.

Pokud ovšem chcete, aby dítě mělo možnost naučit se šít na stroji a už v útlém věku od cca 6 let se začalo věnovat opravdovému šití, potom tu jsou šicí stroje pro děti. Tyto šicí stroje sebou nesou několik vlastností, které z nich dělají ideální volbu pro děti. 

  • Malé rozměry
  • Jednoduché ovládání
  • Bezpečný chránič prstů 
  • V případě šicího stroje Lucznik Mini můžeme mluvit i o možné funkčnosti na tužkové baterie

Šicí stroje pro děti jsou opravdu menších rozměrů a také pomaleji šijí, tudíž dospělá švadlena si u nich na své tak úplně nepřijde, naopak dítě z něj bude nadšené. Nezapomínejte, že je potřeba, aby na dítě dohlížela dospělá osoba, a také naučila dítě správné manipulaci s šicím strojem. 

Částečné využití v něj dospělá švadlena přece jen najít může. Malé šicí stroje jsou fajn na cestování, na chatu nebo na kurzy šití a Lucznik Mini obzvlášť, právě z toho důvodu, že funguje i na tužkové baterie. Nemusí Vás tak obtěžovat, že nemáte přístup k zásuvce. Navíc šicí stroj na tužkové baterie je pro děti bezpečnější, co si budeme povídat.

Šicí stroj Lucznik Mini sebou nese i spoustu jiných vlastností: 

Šicí stroj Lucznik Mini má kovovou vnitřní kostru, která podtrhuje jeho kvalitu. Nabízí 12 šicích programů, které jsou pro děti tak akorát. Na stroji lze regulovat napětí horní nitě, a dokonce i vyšít knoflíkovou dírku. Stroj je vhodný pro šití lehkých materiálů jako je bavlněné plátno. Tento šicí stroj má horizontální rotační chapač, možnost šití 4krokovou knoflíkovou dírkou a další užitečné funkce, které najdete v popisu šicího stroje Lucznik Mini. 

Lucznik Mini je nejlehčí a nejmenší šicí stroj pro děti, který máme v nabídce. Zároveň má i nejmenší šlapátko, a především chránič prstů, který je pro bezpečí dětských prstů zásadní. 

Šicí stroje pro děti, nabízené na našich e-shopech Lucznik.cz a Raj-siti.cz jsou vhodné pro děti, ale nejsou to hračky! Šicí stroje normálně šijí, mají pouze omezené možnosti a vyžadují dohled dospělé osoby.

Šicí stroj Lucznik Lena v krabici s dokonalým obrázkem jednorožce, z toho budou děti nadšené: Šicí stroj Lucznik Lena.

Další šicí stroje pro děti od značky Lucznik: šicí stroj Lucznik Everyday .

Šicí stroj Lucznik Everyday nemá chránič prstů, ale vy si ho u nás můžete dokoupit.